Wacanen teks profil tokoh ing ngisor iki sing titi!Widodo Basuki lair ing Trenggalek tanggal 18 Juli 1967. Anak saka ibu Asilah lan bapak S. Muchtarom. Nalika dadi mahasiswa ing kampus STKS (Sekolah Tinggi Kesenian Wilwatikta Surabaya) Widodo Basuki kerep banget makili kegiyatan-kegiyatan penting, ing antarane yaiku siji-sijine wakil mahasiswa seni ing acara lokakarya desain poster ing Konsulat Jerman ing Surabaya. Widodo Basuki klebu pangripta sastra Jawa modern sing produktif. Rasa kuwatire Widodo marang eksistensi sastra Jawa kang dianggep masyarakat mung perangan saka sastra Indonesia, ndadekake Widodo Basuki produktif sajrone ngripta karya sastra Jawa sing nduweni kualitas. Bab iku bisa dideleng soko akehe karya karya Widodo Basuki sing wis diripta, lan kamot ing kalawarti kayata Jayabaya lan Panjebar Semangat. Karya-karyane arupa geguritan, cerkak, naskah drama, wacan bocah, cerbung, crita wayang, artikel sastra, lan akeh liyane. Asil karyane Widodo Basuki akeh nengenake perkara-perkara sing gegayutan karo pengalaman urip. Perkara-perkara kasebut awujud gegambaran sosial sing kedadeyan ana ing bebrayan. Salah sawijine ngenani panguripane wong bale wisma.(Sumber: Balai Bahasa Provinsi Jawa Timur, Anugerah Sutasoma 2021, halaman 18).Babagan sing narik kawigaten tumrap tokoh Widodo Basuki yaiku?

Wacanen teks profil tokoh ing ngisor iki sing titi!Widodo Basuki lair ing Trenggalek tanggal 18 Juli 1967. Anak saka ibu Asilah lan bapak S. Muchtarom. Nalika dadi mahasiswa ing kampus STKS (Sekolah Tinggi Kesenian Wilwatikta Surabaya) Widodo Basuki kerep banget makili kegiyatan-kegiyatan penting, ing antarane yaiku siji-sijine wakil mahasiswa seni ing acara lokakarya desain poster ing Konsulat Jerman ing Surabaya. Widodo Basuki klebu pangripta sastra Jawa modern sing produktif. Rasa kuwatire Widodo marang eksistensi sastra Jawa kang dianggep masyarakat mung perangan saka sastra Indonesia, ndadekake Widodo Basuki produktif sajrone ngripta karya sastra Jawa sing nduweni kualitas. Bab iku bisa dideleng soko akehe karya karya Widodo Basuki sing wis diripta, lan kamot ing kalawarti kayata Jayabaya lan Panjebar Semangat. Karya-karyane arupa geguritan, cerkak, naskah drama, wacan bocah, cerbung, crita wayang, artikel sastra, lan akeh liyane. Asil karyane Widodo Basuki akeh nengenake perkara-perkara sing gegayutan karo pengalaman urip. Perkara-perkara kasebut awujud gegambaran sosial sing kedadeyan ana ing bebrayan. Salah sawijine ngenani panguripane wong bale wisma.(Sumber: Balai Bahasa Provinsi Jawa Timur, Anugerah Sutasoma 2021, halaman 18).Babagan sing narik kawigaten tumrap tokoh Widodo Basuki yaiku?

  1. Widodo Basuki pinter lan genius
  2. Bisa dadi mahasiswa ing universitas STKW
  3. Bisa makili masiswa liyane ing kagiyatan-kagiyatan penting ing kampus
  4. Siji-sijine wakil mahasiswa seni ing acara lokakarya desain poster ing Konsulat Jerman ing Surabaya.
  5. Semua jawaban benar

Jawaban yang benar adalah: D. Siji-sijine wakil mahasiswa seni ing acara lokakarya desain poster ing Konsulat Jerman ing Surabaya..

Dilansir dari Ensiklopedia, wacanen teks profil tokoh ing ngisor iki sing titi!widodo basuki lair ing trenggalek tanggal 18 juli 1967. anak saka ibu asilah lan bapak s. muchtarom. nalika dadi mahasiswa ing kampus stks (sekolah tinggi kesenian wilwatikta surabaya) widodo basuki kerep banget makili kegiyatan-kegiyatan penting, ing antarane yaiku siji-sijine wakil mahasiswa seni ing acara lokakarya desain poster ing konsulat jerman ing surabaya. widodo basuki klebu pangripta sastra jawa modern sing produktif. rasa kuwatire widodo marang eksistensi sastra jawa kang dianggep masyarakat mung perangan saka sastra indonesia, ndadekake widodo basuki produktif sajrone ngripta karya sastra jawa sing nduweni kualitas. bab iku bisa dideleng soko akehe karya karya widodo basuki sing wis diripta, lan kamot ing kalawarti kayata jayabaya lan panjebar semangat. karya-karyane arupa geguritan, cerkak, naskah drama, wacan bocah, cerbung, crita wayang, artikel sastra, lan akeh liyane. asil karyane widodo basuki akeh nengenake perkara-perkara sing gegayutan karo pengalaman urip. perkara-perkara kasebut awujud gegambaran sosial sing kedadeyan ana ing bebrayan. salah sawijine ngenani panguripane wong bale wisma.(sumber: balai bahasa provinsi jawa timur, anugerah sutasoma 2021, halaman 18).babagan sing narik kawigaten tumrap tokoh widodo basuki yaiku Siji-sijine wakil mahasiswa seni ing acara lokakarya desain poster ing Konsulat Jerman ing Surabaya..

Pembahasan dan Penjelasan

Menurut saya jawaban A. Widodo Basuki pinter lan genius adalah jawaban yang kurang tepat, karena sudah terlihat jelas antara pertanyaan dan jawaban tidak nyambung sama sekali.

Menurut saya jawaban B. Bisa dadi mahasiswa ing universitas STKW adalah jawaban salah, karena jawaban tersebut lebih tepat kalau dipakai untuk pertanyaan lain.

Menurut saya jawaban C. Bisa makili masiswa liyane ing kagiyatan-kagiyatan penting ing kampus adalah jawaban salah, karena jawaban tersebut sudah melenceng dari apa yang ditanyakan.

Menurut saya jawaban D. Siji-sijine wakil mahasiswa seni ing acara lokakarya desain poster ing Konsulat Jerman ing Surabaya. adalah jawaban yang paling benar, bisa dibuktikan dari buku bacaan dan informasi yang ada di google.

Menurut saya jawaban E. Semua jawaban benar adalah jawaban salah, karena setelah saya coba cari di google, jawaban ini lebih cocok untuk pertanyaan lain.

Kesimpulan

Dari penjelasan dan pembahasan serta pilihan diatas, saya bisa menyimpulkan bahwa jawaban yang paling benar adalah D. Siji-sijine wakil mahasiswa seni ing acara lokakarya desain poster ing Konsulat Jerman ing Surabaya..

Jika anda masih punya pertanyaan lain atau ingin menanyakan sesuatu bisa tulis di kolom kometar dibawah.

Leave a Comment